Doyurucu ve Pratik Bir Salata

Bu tarifle hazırlayacağınız yeşil mercimek salatası, hem doyurucu hem de son derece pratik. Hafif, ferahlatıcı ve lezzetli bir salata arayanlar için ideal bir seçenek. Az malzemeyle çok lezzet yakalayacağınız bu tarif, hem günlük yemeklerinize hem de özel gün sofralarınıza renk katacak. Hazırlaması oldukça kolay, bu yüzden acele akşam yemekleri için de kurtarıcı olabilir. Bol yeşilliklerle zenginleştirilmiş salatamızda her lokmada ferahlık hissedeceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Sebzeler:

* 1-1,5 su bardağı yeşil mercimek* 3-4 dal taze soğan (ince kıyılmış)
* 4 dal taze nane (ince kıyılmış)
* 4-5 adet kornişon turşu (küçük doğranmış)
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 kutu konserve mısır (suları süzülmüş)
* 1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
* 1 avuç ceviz içi (kırılmış)
* 4 dal roka (yıkanmış ve kuru)
* 3-4 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
* 1 adet kapya biber (küçük doğranmış)

Sos:

* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 adet limon suyu
* 1 tutam tuz (veya damak tadınıza göre)

Hazırlanışı

Öncelikle yeşil mercimekleri haşlayın. Haşlanmış mercimekleri, ince kıyılmış taze soğan, nane, dereotu, rendelenmiş havuç, doğranmış kornişon turşuları, mısır, kırılmış ceviz içi, roka, yeşil ve kapya biberlerle birlikte büyük bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosu yeşil mercimek salatasının üzerine gezdirin ve iyice karıştırın. Salatanızı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!