Lezzetli Bir Kek için Malzemeler
Bu tarifle, ağızda dağılan enfes bir yaban mersinli ve limonlu kek hazırlayacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler, kolayca bulunabilen ve her mutfakta mevcut olan malzemelerden oluşuyor. Siz de bu pratik tarifle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Hazırlık aşaması oldukça basit ve hızlıdır. Fırında piştikten sonra, üzerine pudra şekeri serpip veya sade olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz yanında bir fincan çay veya kahve ile birlikte sunabilirsiniz. Bu kek, hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde harika bir ikram olacaktır.Gerekli Malzemeler
* 1,5 çay bardağı süt* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 2,5 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
* 1/2 adet limon suyu
* 1 su bardağı yaban mersini* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
Kek Hazırlama Adımları
1. Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonrasında yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü yavaşça ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, ıslak malzemelere azar azar ekleyerek çırpın. Rendelediğiniz limon kabuğunu ve limon suyunu da ekleyip karıştırın. En son olarak yaban mersinlerini hafifçe karıştırarak hamura katın.2. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!