Lezzetli Bir Scone Deneyimi

İngilizlerin vazgeçilmez beş çayı ve kahve eşlikçisi olan gevrek ve zengin hamur işi scone'ları, düşündüğünüzden çok daha kolay hazırlayabilirsiniz. Bu tarifle, evinizde harika bir İngiliz kahvaltısı veya çay keyfi yaşayabilirsiniz. Taze pişmiş scone'ların eşsiz aroması ve kıvamıyla, sevdiklerinizi şımartacağınızdan emin olabilirsiniz. Kurutulmuş yaban mersininin ekşiliği ve limon kabuğunun ferahlığı, mükemmel bir lezzet dengesi sunuyor. Hazırlamak oldukça pratik olan bu tarifle, kısa sürede enfes scone'lar pişirebilirsiniz. Bir fincan çay veya kahveyle birlikte servis ederek, hem kendinizi hem de misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Deneyin ve farklılık yaratın!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes yaban mersinli scone tarifine başlamadan önce, ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlayın. İşte size ihtiyacınız olacaklar:

Kuru Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Yağlı ve Islak Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (soğuk ve küp küp doğranmış)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/2 su bardağı krema

Süslemek İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanış Aşamaları

Malzemeler hazır olduğuna göre, artık lezzetli scone'larımızı yapabiliriz. Öncelikle kuru malzemeleri büyük bir kapta karıştırın. Daha sonra soğuk tereyağını ilave edip, parmak uçlarınızla unla karıştırarak, kuru bir kum kıvamına getirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, krema ve limon kabuğunu çırpın. Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyip, hafifçe karıştırın. Yaban mersinini de ilave edip, çok fazla karıştırmadan hafifçe birleştirin. Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alıp, yaklaşık 2 cm kalınlığında açın. Çember veya kare şeklinde kesip, hazırladığınız yumurta sarısı, su ve şeker karışımını üstlerine sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak servis ederek keyfini çıkarın!