Valigülü Köftesi Nedir?

Sofralarınıza lezzet katacak pratik bir tarif olan Valigülü köftesi, kendine özgü aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu enfes yemeği hazırlamak oldukça kolay. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede lezzetli bir yemek sofranızı süsleyecek. Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, özellikle yoğun günlerinizde size zaman kazandıracak. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün! Bol baharatlı ve lezzetli yapısı ile mutfağınıza farklı bir hava katacak. Unutulmaz bir lezzet arayışındaysanız doğru yerdesiniz!

Malzemeler

Köfte Hamuru İçin:

* 1 su bardağı köftelik bulgur
* 1 su bardağı ılık su
* 1/2 su bardağı tarhana
* 1/2 su bardağı ılık su
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1,5 su bardağı su

Sos İçin:

* 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Öncelikle köfte hamurunu hazırlayalım. Bulguru ve ılık suyu bir kapta karıştırıp 15 dakika şişmeye bırakın. Bu süre zarfında soğanı ince ince doğrayın. Şişen bulgura tarhanayı, kalan ılık suyu, kuru naneyi, tuzu, unu, yumurtayı ve zeytinyağını ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Daha sonra, bir tencerede 1,5 su bardağı suyu kaynatın ve yuvarladığınız köfteleri içine atın. Köfteler piştikten sonra suyunu süzün. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, kırmızı toz biberi ekleyin ve kısık ateşte kokusunu alın. Pişen köfteleri tereyağlı sos ile birlikte karıştırıp servis edin. Üzerine çırpılmış yoğurdu ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun!