Lezzetli ve Sağlıklı Bir Çorba
Bu tarifle, tadına doyamayacağınız enfes bir unsuz yeşil mercimekli ve bulgurlu yoğurt çorbası hazırlayacaksınız. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarifi, tüm aileniz sevecek. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan eşsiz tat, sizi büyüleyecek. Özellikle yeşil mercimek ve bulgurun bir araya gelmesi, çorbaya benzersiz bir kıvam ve besleyici değer katıyor. Yoğurt ise çorbaya kremamsı bir doku ve ferah bir lezzet kazandırıyor. Siz de bu muhteşem lezzeti mutfağınıza taşımak için hemen denemenizi öneririz.Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı süzme yoğurt- 1/4 su bardağı yeşil mercimek- 1/4 su bardağı pilavlık bulgur- 1 adet yumurta- 3 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, tereyağını tencerede eritin. Yeşil mercimeği ve bulguru ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Kaynar suyu ekleyin ve tuzu ilave ederek, mercimekler ve bulgur yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika). Pişirme süresi, mercimek ve bulgurun cinsine göre değişebilir. Püre haline getirmek isterseniz, çorbayı blendırdan geçirebilirsiniz. Benim tercihim püre yapmadan, mercimek ve bulgurun hafif parçalarının da kalması yönünde.2. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın. Pişen çorbaya azar azar ekleyerek karıştırın. Kaynama noktasına getirmeden birkaç dakika pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve yoğurdu azar azar ekleyerek çırpıcı ile sürekli karıştırın. Yoğurt kesilmemesi için bu işlem çok önemlidir. Çorbanın sıcaklığı yoğurdu kesmemesi için ılımlı olmalıdır.
3. Son olarak, naneyi ve pul biberi ekleyin ve karıştırın. Kaselere paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun!