Lezzetli Bir Tavuk Paçası Çorbası
Bu tarifle, kaşık kaşık yudumlayacağınız, unutulmaz bir tavuk paçası çorbası hazırlayacaksınız. Tarifimiz oldukça basit ve pratik olup, kısa sürede enfes bir çorba sofralarınızda yerini alacak. Malzemeler kolayca bulunabilen günlük ürünlerden oluşmakta. Çorbanın kıvamını ve lezzetini ayarlamak için, malzemeleri kendi damak zevkinize göre düzenleyebilirsiniz. Deneyerek kendi özel tarifinizi oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun! Hazırlık aşamalarına geçelim.Gerekli Malzemeler
Bu enfes çorba için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:* 1 kilogram tavuk baget
* 1/2 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 kase yoğurt
* 5 diş sarımsak
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Bu işlem, çorbanıza güzel bir kıvam ve lezzet katacaktır. Unun hafifçe kızarmasını bekleyin, ancak yanmamasına dikkat edin. Ardından, yavaş yavaş sıcak suyu ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Bu işlemle, çorbanızın kıvamını kontrol edebilirsiniz.2. Tavuk bagetini, bol suda haşlayın. Haşlama suyundan bir miktar ayırın. Haşlanmış tavuğu didikleyerek ayırın. Ayrı bir kapta yoğurdu, sarımsakları ve sirkeyi (kullanıyorsanız) iyice çırpın. Bu karışım, çorbanıza hafif ekşi ve kremamsı bir lezzet katacaktır.
3. Haşlama suyuna, hazırladığınız unlu karışımı ve didiklenmiş tavuğu ekleyin. Karıştırın ve kaynatın. Son olarak, yoğurtlu karışımı çorbaya yavaşça ekleyip karıştırın. Çorbanızı tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe göre ince doğranmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!