Gerçek Tavuk Göğsü Tadı

Püf noktalarına dikkat ederek hazırlayacağınız bu tarifle, ince ince dilimlediğiniz tavuk göğsü ile enfes bir tavuk göğsü tatlısı elde edebilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler, özel olarak bu lezzeti ortaya çıkarmak üzere seçilmiştir. Uzun yıllar süren tecrübemizle geliştirilmiş bu tarif, sizlere mükemmel bir sonuç sunmayı garanti ediyor. Dilerseniz sunumu daha da zenginleştirmek için üzerine hindistan cevizi rendesi veya dövülmüş fıstık serpebilirsiniz. Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis etmeniz, daha güzel bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak! Hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta daha var; malzemelerin tazeliğine özen gösterin ve ölçülere tam olarak uyun.

Malzemeler

* 1/2 adet tavuk göğsü
* 1 su bardağı su
* 1 litre süt
* 50 gram tereyağı
* 1 kahve fincanı mısır nişastası
* 1 kahve fincanı pirinç unu
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 paket vanilin

Hazırlanış

Öncelikle tavuk göğsünü ince ince dilimleyin. Daha sonra bir tencereye sütü, suyu ve tereyağını ekleyin. Kaynamaya başlayınca, mısır nişastasını ve pirinç ununu azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Topaklanmaması için dikkatlice çırpın. Şekeri ve vanilyayı da ilave edip, kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve dilimlediğiniz tavuk göğsünü dikkatlice ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı tercihen kare borcama dökün ve üzerini düzeltin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Bu enfes tatlıyı daha da şık bir hale getirmek için, servis tabaklarına almadan önce üzerine taze meyveler ekleyebilirsiniz. Çilek, böğürtlen gibi kırmızı meyveler özellikle güzel bir görünüm sağlayacaktır.