Muhteşem Bir Lezzet: Tatlı Lahana Dolması

Lezzetine doyum olmayan, şık bir sunumla sofralarınızı süsleyecek enfes bir tatlı lahana dolması tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem görselliği hem de damak tadınızı şenlendirecek özel bir lezzet deneyimi sunuyor. Özenle seçilmiş malzemeler ve adım adım uygulanan tarif, size unutulmaz bir yemek keyfi yaşatacak. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Hazırlanışı oldukça pratik olmasına rağmen, ortaya çıkan sonuç oldukça etkileyici. Deneyen herkesin tekrar tekrar yapmak isteyeceği bu tarif, mutfağınızın yeni gözdesi olacak. Siz de bu eşsiz lezzeti denemeden geçmeyin!

Malzemeler

* 10 adet kestane
* 1 adet orta boy lahana* 200 gram dana kıyma
* 200 gram kuzu kıyma
* 100 gram ince taneli pirinç
* 2 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1/2 demet taze reyhan
* 1/2 demet taze kişniş
* 1/2 demet taze dereotu
* 3 dilim ayva
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 50 gram eritilmiş tereyağı
* 1/2 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı pekmez
* 2 yemek kaşığı elma sirkesi

Hazırlanış

Öncelikle lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Daha sonra, ince ince kıyılmış soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun. Kıymaları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pirinci, doğranmış ayvayı, baharatları ve taze otları ilave edip karıştırın. Kıyma harcını lahananın yapraklarına paylaştırıp sarın. Dolmaları tencereye dizin ve üzerine pekmez ve sirke karışımını gezdirin. Üzerine su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin. Piştikten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Tatlı lahana dolmasınızı, yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Üzerine taze doğranmış maydanoz serperek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.