Unutulmaz Bir Lezzet: Şerbetli Badem Tatlısı

Şerbetli tatlıları seviyorsanız, bu tarif tam size göre! Lezzetli badem tatlısının, ağızda dağılan yumuşak dokusu ve enfes şerbetiyle unutulmaz bir deneyim yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, hem misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem de kendiniz için keyifle yiyebileceğiniz bir seçenek. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tatlı, her lokmada damağınızda kalan hafif badem aromasıyla da ayrıcalıklı bir lezzet sunuyor. Deneyin ve farkı görün, pişman olmayacaksınız! Afiyet olsun!

Malzemeler: Tatlı ve Şerbet

Tatlı İçin:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı Hindistan cevizi

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbet soğurken tatlı hamurunu hazırlayabilirsiniz. Tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı ve şekeri derin bir kapta çırpın. Unu, irmiği, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Hindistan cevizini de ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru küçük parçalar halinde koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen tatlıları fırından çıkarıp, soğumuş şerbete batırın. Şerbeti iyice çekmesi için bir süre bekletin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!