Lezzetli ve Sağlıklı Bir Atıştırmalık

Büyük küçük herkesin beğenerek tüketeceği, pratik ve lezzetli bir sebzeli hamur kızartması tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif sayesinde, sebze yemekten hoşlanmayanlar bile sebzeleri keyifle yiyebilecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem çocuklarınız için sağlıklı bir atıştırmalık hem de misafirlerinizi etkileyecek bir lezzet sunuyor. Özellikle öğleden sonra çay saatleri ya da akşam yemeklerine harika bir eşlikçi olabilir. Malzemeleri kolaylıkla bulabileceğiniz bu tarif, mutfağınıza renk katacak. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler

Hamur İçin:

* 1 adet yumurta
* 100 ml süt
* 1 kase doğranmış maydanoz
* 1 kase doğranmış sucuk (veya isteğe bağlı farklı bir protein kaynağı)
* 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 18 yemek kaşığı un

Kızartma İçin:

* 200 ml sıvı yağ

Hazırlanış

1. Öncelikle geniş bir kapta yumurta, süt, maydanoz, sucuk, kaşar peyniri, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamını ayarlamak için gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Unu eklerken topaklanmaması için yavaşça karıştırmaya özen gösterin. Hazırladığınız hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın veya istediğiniz şekli verin.
2. Bol sıvı yağda, orta ateşte kızartın. Hamurların her iki tarafı da güzelce kızarana kadar kızartmaya devam edin. Kızaran sebzeli hamur kızartmalarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
3. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz yanında yoğurt veya ketçap ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu lezzetli hamur kızartmalarını, çeşitli soslarla birlikte servis edebilirsiniz. Kızarmış sarımsaklı yoğurt, acı sos veya farklı çeşni otları ile sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.