Lezzetli Bir Bal Kabağı Çorbası İçin
Bu tarifle, tadına doyulmayacak kadar lezzetli bir sarımsaklı bal kabağı çorbası hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve kolay bulunuyor. Çorbanın kıvamı ve aroması, kullanılan baharatların uyumuna bağlı. Öncelikle sebzeleri güzelce yıkayıp temizlemeliyiz. Sarımsak, çorbanıza enfes bir aroma katacak. Hazırlık aşamasından sonra, sizleri sıcak ve doyurucu bir çorba deneyimi bekliyor. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
* 3 dilim bal kabağı* 1 adet havuç* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 3 diş sarımsak* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 2 litre su
* 1 su bardağı süt
* 2 adet et bulyon
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte tencerede hafifçe kavurun. Havucu ve patatesi küp küp doğrayıp soğan ve sarımsağa ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra, küp doğranmış bal kabağını da ekleyin. Baharatları (tuz, pul biber, karabiber, zerdeçal) ekleyin ve iyice karıştırın. 2 litre suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 2 adet et bulyonunu ekleyin.2. Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin ya da püre haline getirin.
3. Püre haline getirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye alın. 1 su bardağı sütü ekleyin ve karıştırın. Kıvamını kontrol ederek, daha sulu veya koyu kıvamlı bir çorba elde edebilirsiniz.
4. Sarımsaklı bal kabağı çorbası servise hazır. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine biraz krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!