Lezzetli Bir Tatlı: Portakallı Prenses Tacı

Hafif ve çok lezzetli bir tatlı arayışınız varsa, karşınızda enfes bir tarifimiz var. Bu tarifi kolaylıkla hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatacak olan Portakallı Prenses Tacı, hem yapımı kolay hem de damakta bıraktığı eşsiz tat ile sizi büyüleyecek. Özel günlerinizde ya da hafta sonu keyfinize eşlik edebilecek bu tatlı, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Şimdiden ellerinize sağlık! Hazırlamaya başlamadan önce malzemelerinizi önceden hazırlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Gerekli Malzemeler

Birinci Karışım İçin:

* 3 su bardağı taze sıkılmış portakallı su
* 4 yemek kaşığı nişasta
* 1 çay bardağı toz şeker

İkinci Karışım İçin:

* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya

Hazırlanış

Öncelikle, bir kapta ilk karışımı hazırlayalım. 3 su bardağı taze sıkılmış portakallı suyu, 4 yemek kaşığı nişastayı ve 1 çay bardağı toz şekeri iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta ise ikinci karışımı hazırlayın. 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı nişastayı ve 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın. İlk karışımı ikinci karışımın içine yavaşça ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı istediğiniz bir kaba döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin ve afiyet olsun!