Muhteşem Bir Portakal Aromalı Pasta
Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, enfes lezzeti ve mis gibi portakal kokusuyla sizi büyüleyen bir pasta tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve bulunması kolay. Hazırlanması ise tahmin ettiğinizden çok daha basit. Yumuşacık kek dokusu ve kremanın mükemmel uyumu, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes pastaya bayılacaklar. Deneyip, lezzetini paylaşmayı unutmayın! Tarifimize geçelim.
Gerekli Malzemeler
Kek Malzemeleri:
6 adet orta boy yumurta, 1/2 çay kaşığı tuz, 235 gram toz şeker, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı karbonat, 2 paket vanilin.
Krema Malzemeleri:
4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı nişasta, 4 adet yumurta sarısı, 2 paket vanilin, 50 gram tereyağı, 200 mililitre sıvı krema, 3/4 su bardağı pudra şekeri.
Portakal Sosu Malzemeleri:
2 adet portakal suyu, 1/2 su bardağı toz şeker.
Süsleme Malzemeleri:
2 adet muz (dilimlenmiş), 1/2 su bardağı damla çikolata, 1/2 su bardağı fındık (kırılmış).
Hazırlanış
Öncelikle kek hamurunu hazırlayın. Yumurta, tuz, şeker, limon suyu ve portakal kabuğu rendesini mikserle iyice çırpın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve karbonatı karıştırın. Un karışımını yumurtalı karışıma azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilyayı da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayabilirsiniz. Süt, şeker, nişasta ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın. Ocağın üzerinde sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Soğuduktan sonra sıvı krema ve pudra şekerini ekleyip çırpın. Pişen kek soğuyunca ikiye kesin. Alt kata portakal sosunu sürün, kremayı yayın. Üzerine muz, damla çikolata ve fındık serpin. Diğer kek katını yerleştirip kalan kremayı üzerine sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun!