Pırasa Mücveri Tarifiyle Lezzet Şöleni

Tadına doyulmayacak kadar lezzetli bir pırasa mücveri tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratikliği hem de enfes tadıyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. Hazırlık aşamaları ise oldukça kısa sürede tamamlanabiliyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu mücveri, kahvaltılarda, ara öğünlerde ya da akşam yemeklerinde gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Hemen malzemeleri hazırlayıp, mutfağa dalalım!

Malzemeler

* 3-4 dal pırasa* 1 avuç maydanoz
* 1 avuç dereotu
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı dinkel unu
* 1 su bardağı kaşar peyniri
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tutam karabiber
* 1 tatlı kaşığı susam

Hazırlanış

Öncelikle pırasaları iyice yıkayıp, ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da incecik kıyın. Geniş bir kapta yumurtaları çırpın. Ardından, çırpılmış yumurtalara doğranmış pırasaları, maydanozu, dereotunu, dinkel ununu, rendelenmiş kaşar peynirini, kabartma tozunu, tuzu, pul biberi, karabiberi ve susamı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın, kıvamını kontrol edin. Kıvamı çok koyu ise biraz daha su ekleyebilirsiniz. Zeytinyağını kızdırın ve karışımı, orta boy yuvarlaklar halinde kızgın yağda kızartın. Altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız pırasa mücverlerini sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt, cacık veya turşu gibi eklemelerle daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Özellikle kahvaltılarda mükemmel bir tercihtir.