Lezzetli Bir Yaz Sebzesi: Pattison Kabağı
Yaz aylarının serinletici sebzelerinden biri olan pattison kabağı, ülkemizde giderek daha fazla tanınıyor. Hafif lezzetiyle öne çıkan bu kabak, dolma yapımında mükemmel sonuçlar veriyor. Bu tarifimizde, pattison kabağını en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğinizi göstereceğiz. Özellikle yaz aylarında taze sebzelerle hazırlanan dolmalar, sağlıklı ve lezzetli bir yemek alternatifi sunuyor. Siz de bu kolay ve pratik tarifi deneyerek, sofralarınıza yeni bir lezzet katabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes dolmadan çok memnun kalacaklar. Herkesin beğeneceği garantili bir tarif. İşte size enfes bir pattison kabağı dolması tarifi…Malzemeler ve Hazırlık
Kabaklar İçin: 4 adet pattison kabağı, 1,5 su bardağı su (300 ml.), 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber.İç Harç İçin: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış), 4 diş sarımsak (ezilmiş), 1 çay kaşığı toz zerdeçal, 1 silme tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber.
Süsleme İçin: 1/4 demet ayıklanmış dereotu (kıyılmış).