Lezzetli Bir Pankek Pasta Deneyimi

Çocuklarınızın ve misafirlerinizin bayılacağı, kat kat lezzet dolu bir pankek pasta tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem görselliği hem de lezzetiyle sofranızı şenlendirecek. Pofuduk pankekler ve kremanın uyumu, damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Ailenizle birlikte keyifli bir tatlı deneyimi yaşamak için hemen denemeye başlayabilirsiniz. Malzemeleri hazırladıktan sonra, aşama aşama tarifimizi takip ederek pratik bir şekilde pastanızı hazırlayabilirsiniz. İşte sizi bekleyen enfes bir lezzet yolculuğu!

Malzemeler

Pankekler İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Krema İçin:

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı parça çikolata

Süsleme İçin:

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt
  • 5-6 adet çilek
  • 1 adet muz

Hazırlanış

Pankeklerin Hazırlanması:

Öncelikle, yumurta ve şekeri çırpın. Ardından unu, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Kızdırılmış teflon tavada, her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin. Pişen pankekleri soğumaya bırakın.

Kremanın Hazırlanması:

Soğuk sütü ve krem şantiyi mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittiğinde, parça çikolatayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Krema kıvamını aldıktan sonra, hazırladığınız pankeklerin arasına sürebilirsiniz.

Pasta Montajı ve Sunum:

Soğuyan pankekleri, krem şantiyi sürerek üst üste dizin. Hazırladığınız çikolata sosunu üzerine dökün. Dilimlenmiş çilek ve muz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!