Lezzetli Bir Salata Deneyimi

Görselliğiyle brokoliyi, tadıyla karnabaharı anımsatan romanesco, bu tarifte nohutla buluşarak enfes bir lezzete dönüşüyor. Nohutlu romanesco salatası, hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek arayanlar için ideal. Hazırlaması oldukça kolay olan bu salata, özel gün yemeklerinizden günlük sofralarınıza kadar her yerde şık bir sunum imkanı sağlıyor. Taze ve çıtır çıtır romanesco parçaları, yumuşak nohutlarla mükemmel bir uyum yakalıyor. Baharatları ve sosu da salatanın lezzetini tamamlıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu farklı ve lezzetli salatayla büyülenecek. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler:

Sebzeler ve Bakliyatlar:

  • 500 gram taze romanesco
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 adet ceviz içi (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı susam (kavrulmuş)

Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 ml su (haşlama için)

Hazırlanışı:

Öncelikle romanescoyu yıkayıp küçük parçalara ayırın. 100 ml suda haşlayın. Haşlanmış romanescoları bir kapta soğumaya bırakın. Soğuyan romanescoları, haşlanmış nohut, kıyılmış ceviz içi ve susamla birleştirin. Sos için zeytinyağı, tahin, elma sirkesi, limon suyu ve tuzu bir kapta çırpın. Hazırladığınız sosu romanesco ve nohut karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Salatanızı hemen servis edebilir veya buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra daha lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Servis ederken üzerine birkaç tane daha ceviz ve susam serperek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!