Lezzetli Bir Tatlı: Narlı Armut

Eşsiz lezzeti ve şık sunumuyla narlı armut tatlısı tarifi, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Bu enfes tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve yapımı da oldukça kolay. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir tatlı seçeneği. Hazırlanması keyifli, yenmesi ise bir o kadar zevkli. Tatlı severler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Her lokmasıyla damağınıza bayram yaşatacak bu tatlıyı hemen yapmaya başlayın. Özel günlerinizin ve misafir ağırlamalarınızın vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler

Bu özel armut tatlısını hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 6 adet orta boy armut, 1 su bardağı nar tanesi, 2 su bardağı su, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı portakal suyu, 2 adet tarçın çubuğu ve 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi.

Hazırlanış

Öncelikle armutları yıkayıp, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından ortadan ikiye kesin. Geniş bir tencereye suyu, şekeri, portakal suyunu, tarçın çubuklarını ve portakal kabuğu rendesini ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca armutları tencereye ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Armutlar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra nar tanelerini ekleyin ve hafifçe karıştırın. Narlı armut tatlısını servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine bir top dondurma veya krema ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Narlı armut tatlısını şık bir sunumla daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Tatlıyı servis ederken, üzerine taze nar taneleri serpiştirebilirsiniz. Yanında bir top vanilya dondurması veya krema ile servis edebilirsiniz. Şık bir sunum için, tatlıyı cam bir kapta veya özel bir tatlı tabağında servis edebilirsiniz.