Muhteşem Mor Erikli Tart

Bugün, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak enfes bir tart tarifi paylaşıyoruz. Bu mor erikli tart, bir kere denediğinizde sürekli yapmak isteyeceğiniz kadar bağımlılık yapıcı. Klasik tatlardan sıkılanlar için mükemmel bir alternatif. Kırılgan ve lezzetli hamuru, tatlı ve ekşi eriklerin mükemmel uyumu ile birleşerek damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz şık bir sunuma da sahip. Özel günlerinizin ya da sıradan akşamlarınızın yıldızı olacak bu tart'ı mutlaka denemelisiniz. Özellikle sonbahar aylarında mükemmel bir ikram.

Malzemeler: Hamur İçin

* 3 yemek kaşığı un
* 2 küp soğuk tereyağı
* 1 tutam tarçın
* 1 tatlı kaşığı esmer şeker
* 1 yemek kaşığı su
* 1 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı
* 1 adet mor erik (veya daha fazla, isteğe bağlı)

Malzemeler: İç İçin

* 1 tatlı kaşığı esmer şeker
* 1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanış

1. Öncelikle hamur malzemelerini bir kapta yoğurun. Soğuk tereyağını parçalayarak una ekleyin ve parmak uçlarınızla karıştırarak kum gibi bir kıvam elde edin. Tarçın, esmer şeker ve Antepfıstığını ekleyin. Yavaşça su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
2. Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Çatalla birkaç delik açın.
3. Mor erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Dilimler halinde kesin.
4. Erik dilimlerini hamurun üzerine dizin. Üzerlerine esmer şeker ve balı gezdirin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
6. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.