Bu tarifte, enfes misket köfteler için ihtiyacınız olan malzemeleri bulabilirsiniz. 400 gram kıyma (dana veya kuzu karışımı tercih edilebilir), küçük bir kuru soğan, iki diş sarımsak, bir adet yumurta, yarım su bardağı galeta unu, yarım çay kaşığı tuz ve çeyrek çay kaşığı karabiber köfte harcımız için olmazsa olmazlardan. Ayrıca, köftelerimizi kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ ve sos için üç yemek kaşığı un kullanacağız. Malzemeleri temin ettikten sonra, enfes bir lezzete hazırlanın! Unutmayın ki malzemelerin tazeliği lezzetin sırrıdır. Hatta isterseniz kıymayı kendiniz hazırlayarak daha da özel bir lezzet yakalayabilirsiniz.
Misket Köfte Hazırlama Adımları
Öncelikle, soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Daha sonra, derin bir kapta kıyma, doğranmış soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Elde ettiğiniz harcı, istediğiniz büyüklükte yuvarlayarak misket köfte şeklini verin. Orta ateşte kızgın yağa attığımız köfteleri, her tarafı kızarana kadar dikkatlice kızartın. Kızaran köfteleri yağdan alıp kağıt havlu üzerinde süzün. Fazla yağını aldıktan sonra, köfteleri servis edebilirsiniz. Yanında domates sosu ve patates püresiyle servis edildiğinde, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacaktır.
Servis Önerileri
Hazırladığınız enfes misket köfteleri, domates sosu ve patates püreleri ile servis edebilirsiniz. İsterseniz yanında yoğurt veya cacık da ekleyebilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir yemek olarak oldukça idealdir. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi, deneyerek kendi damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Tarifle ilgili sorularınızı yorumlar kısmından sorabilirsiniz. Afiyet olsun!