Lezzetli Bir Birleşim: Misket Köfteli Nohut

Bu tarifte, nohut ve misket köftelerin enfes bir uyumunu deneyimleyeceksiniz. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir yemek arayanlar için mükemmel bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem doyurucu hem de lezzetli bir öğün sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzete bayılacak. Malzemeler oldukça basit ve çoğu ev mutfağında zaten bulunuyor. Tarifin detaylarına geçmeden önce, malzemelerinizi hazırlamanızda fayda var. Hazır mısınız, başlayalım!

Gerekli Malzemeler

Nohut İçin:

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Su (gerektiği kadar)
  • Sıvı yağ (kısaca kavurmak için)

Misket Köfte İçin:

  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Hazırlanış

Öncelikle nohutları iyice yıkayıp, en az 6 saat veya bir gece önceden suda bekletin. Ardından, bir tencereye nohutları, ince kıyılmış kuru soğanı, domates salçasını, tuzu ve karabiberi ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, nohutlar yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta ise kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu, karabiberi, tuzu ve kimyonu iyice yoğurun. Küçük köfteler (misket köfte) şeklinde yuvarlayın. Nohutlar piştikten sonra, misket köfteleri ekleyip, köfteler pişene ve nohutların suyu azalana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!