Mantı Çorbası: Lezzetli Bir Tarif
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden mantı, bu tarifte çorbanın başrol oyuncusu oluyor. Klasik mantı tarifinden farklı olarak, bu çorba hem pratik hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbayı çok sevecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Sıcacık ve doyurucu bir yemek arayanlar için ideal. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu tarifi deneyin deriz. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden.Malzemeler
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı doğranmış soğan
* 1 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 su bardağı küçük mantı* 1 yemek kaşığı haşlanmış nohut
* 2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı süzme yoğurt (süslemek için)
Hazırlanış
1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı sıvı yağda hafifçe kavurun. Salçayı ekleyip bir dakika daha kavurun.2. Et suyu veya tavuk suyunu ekleyip kaynatın.
3. Kaynayan suya haşlanmış nohutları, küçük mantıları, baharatları (pul biber, karabiber, tuz ve nane) ilave edin.
4. Mantılar yumuşayana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) kısık ateşte pişirin.
5. Ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin. Üzerine bir yemek kaşığı süzme yoğurt ekleyerek sunabilirsiniz.
6. Afiyet olsun!