Lezzetli Bir Mantar Yemeği
Akşam yemekleriniz için farklı bir alternatif arıyorsanız, bu mantar sote tam size göre! Et, tavuk veya balık yerine protein bakımından zengin ve oldukça doyurucu bir seçenek sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, kısa sürede sofralarınızı şenlendirecek. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir akşam yemeği için ideal. Özellikle sebze sevenler için mükemmel bir tercih olacaktır. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tada bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
- 1 paket kültür mantar- 1 adet orta boy soğan
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
Hazırlanış
Öncelikle soğanı ve biberleri ince ince doğrayın. Sarımsağı ezin. Domatesi küp küp doğrayın. Sıvı yağı ve tereyağını bir tavada ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Daha sonra, doğranmış domatesi ve ezilmiş sarımsağı ilave edip karıştırın. Salçayı ekleyip bir dakika kadar kavurduktan sonra, mantarları ilave edin. Tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip, mantarlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. En son olarak kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!