Hızlı ve Lezzetli Mantar Kızartması

Pratik bir tarif arayanlar için ideal olan bu mantar kızartması, kahvaltılarınızda veya atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz enfes bir lezzet. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede sofranızda yerini alıyor. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu tarif, özellikle mantar sevenler için vazgeçilmez olacak. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Az malzeme ile çok lezzetli bir sonuç elde edeceğinizi garanti ediyoruz. Siz de bu enfes tarifi deneyin ve damak tadınıza bayılacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız da bu pratik ve lezzetli tariften çok memnun kalacaklar.

Malzemeler

* 10 adet orta boy mantar* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı galeta unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

1. Öncelikle mantarları temizleyip yıkayın ve sap kısımlarını ayırın. Ardından mantarları istediğiniz boyutta dilimleyin. Bir kapta yumurtayı çırpın. Diğer bir kapta galeta ununu ve tuzu karıştırın. Dilimlenmiş mantarları önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak iyice kaplayın. Bol sıvı yağda orta ateşte altın sarısı rengi olana kadar kızartın. Kızaran mantarları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz üzerine bir miktar pul biber serpebilir ve farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Servis Önerisi

Sıcak olarak servis edilmesi tavsiye edilen bu lezzetli mantar kızartmasını, çeşitli soslarla birlikte sunabilirsiniz. Özellikle acı sos veya mayonez ile mükemmel bir uyum yakalayacaktır. Afiyet olsun!