Madeleines Nedir?

Madeleines, kabukları çıtır çıtır, içi yumuşacık Fransız kurabiyeleri. Madlen kek olarak da bilinen bu nefis tatlı, yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Özel kalıplarıyla pişirilen madeleines, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Portakal kabuğu rendesiyle yapılan bu tarif, tatlıya hoş bir aroma katar. Hazırlaması oldukça kolaydır ve kısa sürede enfes bir sonuç elde edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün! Bu tarifi mutlaka denemelisiniz, pişman olmayacaksınız. Çocuklarınızla birlikte de hazırlayabileceğiniz bir tariftir.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes madeleines tarifini uygulamak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir. Malzemelerin ölçülerine dikkat ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Tarif, istenilen miktarda kolayca çoğaltılabilir. Elde ettiğiniz madeleines'leri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Bu muhteşem kurabiyeleri yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; 95 gram un, 90 gram şeker, 2 adet yumurta, 95 gram tereyağı, 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu ve 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğudur.

Madeleines Yapılışı

Öncelikle tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Daha sonra yumurtaları ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyin ve yumurta karışımına yavaşça ekleyin. Çırpmaya devam edin. Daha sonra eritilmiş ve soğumuş tereyağını ve portakal kabuğu rendesini ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru madeleines kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Pişen madeleines'leri kalıptan çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

İpuçları

Madeleines'lerin kabuklarının daha çıtır olması için kalıpları buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Fırından çıktıktan sonra hemen kalıptan çıkararak soğumaya bırakın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Farklı aromalar ekleyerek kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Örneğin vanilya özü veya limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz.