Tarif Hakkında
Avusturya mutfağından enfes bir lezzet: Linzer kurabiyesi! Bu tarifle, evinizde kolayca yapabileceğiniz, mis gibi kokan ve ağızda dağılan kurabiyeler hazırlayacaksınız. Hem görsel açıdan şık, hem de tadıyla unutulmaz bir deneyim sunan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Özellikle sevdiklerinizle paylaşmak için ideal olan Linzer kurabiyesi, pratik yapılışıyla da zamanınızdan tasarruf etmenizi sağlayacak. Malzemeleri bir araya getirip, tarifteki adımları takip ederek kısa sürede bu lezzeti hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri, sevdiğiniz bir içecekle birlikte servis edebilir, böylece keyifli bir mola verebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
* 150 gram ahududu veya vişne reçeli* 100 gram badem (ince kıyılmış)
* 100 gram toz şeker
* 320 gram un (tercihen tam buğday unu)
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 0.5 çay kaşığı deniz tuzu
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı vanilya özütü
* 1 adet büyük boy yumurta
* 70 gram pudra şekeri
* 220 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Hazırlanışı
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.2. Vanilya özütü, tarçın ve tuzu ilave edip karıştırın.
3. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın.
4. Kuru malzemeleri yavaş yavaş tereyağlı karışıma ekleyip, spatula ile karıştırın. Yoğurma işlemine çok fazla gerek yok, malzemeler birbirine karışana kadar devam etmeniz yeterli.
5. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
6. Dinlenen hamuru, unlanmış tezgaha alın ve yaklaşık 3-4 mm kalınlığında açın. Kalıplar yardımıyla kurabiyeleri kesin.
7. Kurabiyelerin yarısına, reçelden bir miktar koyup diğer yarısıyla kapatın.
8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 12-15 dakika kızarana kadar pişirin.
9. Fırından çıkardıktan sonra, pudra şekerini eleyin ve üzerine serpin. Tamamen soğuyunca servis edin. Afiyet olsun!