Akşam yemeklerinize enfes bir başlangıç eklemek ister misiniz? O zaman bu Lebeniye çorbası tarifi tam size göre! Sıcacık ve doyurucu yapısıyla damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorbayı, ailenizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede sofralarınızı süsleyen bu lezzetli çorbayı hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, mutfağınızın yeni gözdesi olacak. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bir tarif arayanlar için ideal. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler: Lebeniye Çorbası İçin Gerekli Olanlar
Tarifimiz için üç ana gruba ayırdığımız malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Öncelikle çorbanın kıymalı harcını hazırlamak için gerekli olan malzemeler şunlardır: 250 gram kıyma, 1 çay bardağı ince bulgur, 1 yumurta akı, 1 adet ince kıyılmış soğan, 2 yemek kaşığı un, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam kimyon, 1 adet rendelenmiş havuç ve 1 kase haşlanmış nohut. Daha sonra çorbanın kıvamını ve lezzetini dengelemek için kullanacağımız malzemeler ise: 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, 1 kase yoğurt ve 2-3 su bardağı su. Son olarak ise, çorbanıza aroma katacak malzemeler; 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı kuru nane.
Lebeniye Çorbası Nasıl Hazırlanır? Adım Adım Tarif
Öncelikle, kıyma, bulgur, yumurta akı, soğan, un, tuz, karabiber, kimyon, havuç ve nohudu derin bir kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz harcı küçük köfteler şeklinde yuvarlayın. Ardından, ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve yoğurdu çırpın. Daha sonra, bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve köfteleri hafifçe kızartın. Kızarmış köfteleri tencereden alın ve bir kenara koyun. Aynı tencerede, yoğurtlu karışımı ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra içine 2-3 su bardağı su ekleyin. Su kaynadıktan sonra, kızarttığınız köfteleri çorbaya ekleyin. Kuru naneyi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Çorbanızı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!