Doyurucu Bir Lezzet: Kuru Patlıcanlı Fatteh
Bu tarifte, kuru patlıcan kullanarak hazırlanan enfes bir fatteh sunuyoruz. Sıcacık ekmek, lezzetli nohut ve sarımsaklı yoğurtla buluşan bu yemek, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu tarifi, malzemeleri temin ettikten sonra kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu tarifi çok sevecekler. Deneyip bize yorumlarınızı göndermeyi unutmayın!
Malzemeler:
Kuru Patlıcan ve Yan Malzemeler:
- 2 su bardağı Kuru Patlıcan
- 2 adet tandır ekmeği
- 1 su bardağı nohut
Sıvı Yağ ve Sos Malzemeleri:
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan (kıyılmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 su bardağı domates rendesi
Sarımsaklı Yoğurt:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 çay bardağı tahin
- 1/2 çay bardağı sıcak su
Süsleme:
- 1 tutam maydanoz (kıyılmış)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanış:
Öncelikle kuru patlıcanları bol suda en az 4 saat, hatta tercihen bir gece önceden ıslatın. Ardından iyice yıkayıp suyunu sıkın. Nohutları da önceden haşlayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtıp kuru patlıcanları kızartın. Ayrı bir tavada zeytinyağı ile soğanı ve sarımsağı kavurun. Tuz, karabiber ve nar ekşisini ekleyip biraz daha pişirin. Domates rendesini ilave edip karıştırın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, tahini ve sıcak suyu çırpıp sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Tandır ekmeğini küçük parçalara bölün. Bir servis tabağına önce ekmek parçalarını, üzerine kızarmış kuru patlıcanları, nohutları ve sosu yayın. En üstüne sarımsaklı yoğurdu dökün. Maydanoz ve zeytinyağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!