Muhteşem Bir Lezzet: Külah Tatlısı

Çay saatlerinizin ve misafir ağırlamalarınızın vazgeçilmezi olacak enfes bir külah tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem görsel sunumu hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tatlı, malzemelerinin kolay bulunmasıyla da tercih sebebi. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özel günlerinizde veya sıradan bir akşamda bile sofranıza şıklık katacak bu tatlı, her lokmasında mutluluğu tadacağınız bir lezzet deneyimi sunuyor. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kek Hamuru İçin Malzemeler

* 2 adet yumurta
* 150 gram toz şeker
* 150 mililitre yoğurt
* 150 mililitre sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 4 su bardağı un

Krema İçin Malzemeler

* 800 mililitre süt
* 150 gram toz şeker
* 2 adet yumurta sarısı
* 4 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanış

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için; yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir kek hamuru elde edin. Hazırladığınız hamuru külah kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kekler pişerken, krema için; süt, şeker, yumurta sarısı ve nişastayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Pişen kekler soğuyunca, kremayı içlerine doldurarak servis edin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!