Lezzetli Domates Çorbası

Bu enfes közlenmiş biberli domates çorbası tarifi, kolay hazırlanışı ve eşsiz lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu çorba, yaz akşamlarında serinletici bir seçenek, kış günlerinde ise içinizi ısıtacak bir lezzet sunuyor. Hazırlık aşaması oldukça pratik. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede bu nefis çorbayı sofranızda bulundurabilirsiniz. Özellikle taze ve kaliteli malzemeler kullanarak daha da lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çorbayı çok sevecekler! Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Malzemeler

* 3 adet büyük boy domates
* 2 adet kapya biber
* 1 adet orta boy soğan
* 3 diş sarımsak
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 litre sebze suyu (veya tavuk suyu)

Hazırlanış

Öncelikle domatesleri ve kapya biberleri közleyin. Közleme işlemi için fırın, ocak veya mangal kullanabilirsiniz. Kabukları soyduktan sonra küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsakları da ince ince doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını ekleyip soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış domatesleri ve biberleri tencereye ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Sebze suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin. Çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak servis yapın. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu domates çorbası, sıcak olarak ekmek kızartması veya çıtır çıtır pide ile servis edilebilir. Soğuk olarak tüketilmek istenirse, buzdolabında soğutulup servis edilebilir. Üzerine bir kaşık krema veya yoğurt ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Yaz aylarında soğuk olarak servis edildiğinde ferahlatıcı bir etki bırakacaktır. Farklı baharatlar deneyerek çorbanıza yeni tatlar katabilirsiniz.