Bu enfes köz biber mezesi tarifi, sofralarınıza renk ve lezzet katacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu meze, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Malzemeleri her evde kolayca bulunabilen türden olduğundan, dilediğiniz zaman hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu mezenin tadına bayılacak. Özellikle yaz akşamlarında yapılan barbekülerin vazgeçilmez bir lezzeti olabilir. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
* 3 adet kırmızı kapya biber * 1 tatlı kaşığı mayonez * 4 yemek kaşığı yoğurt * 2 adet ceviz içi (ince kıyılmış) * 1 adet büyük diş sarımsak (ince kıyılmış) * 1 yemek kaşığı tuz * (İsteğe bağlı) 1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı
Öncelikle kapya biberleri iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra biberleri közleyin. Bunun için mangalda, ocakta veya fırında közleyebilirsiniz. Biberler iyice közlendikten sonra, bir kap içerisine koyarak üzerlerini streç film ile kapatın. Bu sayede biberlerin buharı içinde yumuşaması sağlanır. Yaklaşık 10 dakika sonra biberlerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini temizleyin. Soyulmuş biberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Ardından, yoğurt, mayonez, sarımsak, ceviz içi ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız biberleri bu karışıma ekleyip, tekrar iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak pul biber ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız köz biber mezesini servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Köz biber mezenizi, sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Pide, lavaş ekmeği ya da çıtır çıtır kızarmış ekmeklerle birlikte servis etmek oldukça lezzetli olacaktır. Ayrıca, farklı mezelerle birlikte bir meze tabağı oluşturarak sunabilirsiniz.