Hızlı ve Lezzetli Kahvaltı Ekmeği

Sabah kahvaltılarını daha da keyifli hale getirecek pratik bir ekmeği tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifimiz, yoğun sabahlar için ideal. Az malzemeyle ve kısa sürede enfes bir kahvaltı ekmeği hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı ekmeklerin tadına doyamayacak, mis gibi kokusuyla güne enerjik başlayacaksınız. Çocuklarınız da bu lezzetli ekmeğe bayılacak. Deneyin ve farkı görün! Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

- 1 çay bardağı kefir
- 1 su bardağı ılık su
- 3/4 çay bardağı tereyağı (eritilmiş)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 - 3 su bardağı un (eleme işlemi yapılmış)
- 1 yemek kaşığı instant maya

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle, ılık suyu geniş bir kapta mayayla karıştırın. 5 dakika kadar bekletin, mayanın aktive olması için bu süre yeterli olacaktır.
2. Ardından, eritilmiş tereyağını, şekeri, tuzu ve kefiri ekleyip iyice çırpın.
3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un miktarı, unun cinsine göre değişebilir.
4. Hamuru hafifçe yağlanmış bir kapta 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir.
5. Mayalanan hamuru istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
6. Üzerine hafifçe yumurta sarısı sürebilirsiniz (isteğe bağlı).
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan batırın, kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiştir.
8. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin ve dilediğiniz gibi servis edin.

Servis Önerileri

Hazırladığınız kolay kahvaltı ekmeğini, reçel, bal, peynir veya dilediğiniz soslarla birlikte tüketebilirsiniz.