Lezzetli Bir Köfteli Patlıcan Yemeği
Bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve yapımı oldukça kolay bir köfteli patlıcan yemeği sunuyor. Hem doyurucu hem de aromatik olan bu yemek, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Patlıcanın yumuşaklığı ve kıymanın lezzeti mükemmel bir uyum yakalıyor. Özel baharat karışımıyla enfes bir tat elde edeceksiniz. Yemeğinizi daha da zenginleştirmek için üzerine bir miktar yoğurt veya ezilmiş ceviz ekleyebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacaklar. Hazırlanışı oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızı şenlendirecek bir lezzet. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!
Gerekli Malzemeler
Köfte İçin: 500 gram dana kıyma, 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış), 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış), 1 diş sarımsak (ezilmiş), 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı pul biber. Baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha baharatlı bir köfteli patlıcan yemeği isterseniz pul biber miktarını artırabilirsiniz. Kıymayı iyice yoğurarak daha lezzetli köfteler elde edebilirsiniz. Kıymayı yoğururken, ellerinizin ıslak olması daha kolay yoğurmanızı sağlayacaktır.
Patlıcan Yemeği Hazırlama
Yemek İçin: 2 adet bostan patlıcanı (küp doğranmış), 1 adet domates (küp doğranmış), 3 adet yeşil biber (küp doğranmış), ½ çay bardağı salçalı sos, 2-3 çay bardağı sıvı yağ. Patlıcanları küp doğradıktan sonra tuzlayarak 15 dakika bekletin ve ardından yıkayın. Bu işlem patlıcanların acılığını azaltmaya yardımcı olacaktır. Yeşil biberleri de patlıcanlar ile aynı büyüklükte doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayarak hazırlayın. Salçalı sosu hazırlamak için domates salçası ve biraz su kullanabilirsiniz. Pişirme işlemi sırasında gerekirse daha fazla sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Pişirme Adımları
Öncelikle köfte harcını hazırlayın. Tüm köfte malzemelerini derin bir kapta iyice yoğurun. Daha sonra küçük köfteler hazırlayın. Bol sıvı yağda patlıcanları, biberleri ve domatesleri soteleyin. Daha sonra köfteleri ekleyin ve beraber pişirmeye devam edin. Salçalı sosu ekleyin ve iyice karıştırın. Kısık ateşte, malzemeler yumuşayana ve sos koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun!