Kişnişli Köfte Hazırlama
Bu enfes kişnişli köfte tarifiyle damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacaksınız. Orta yağlı kıymanın eşsiz aroması, özenle seçilmiş baharatlarla buluşarak mükemmel bir uyum yakalıyor. Tarifimizde kullanılan taze maydanoz ve kişniş, köftelerinize ferahlık katarken, domates ve acı biber salçası ise lezzete derinlik kazandırıyor. Galeta unu kıvamı dengelemeye yardımcı olurken, soğan ve sarımsak ise köftelerin içini zenginleştiriyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi deneyerek, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli köftelere bayılacak! Servis ederken yanında yoğurt veya özel bir sos tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler: Lezzet Bombası İçin Gerekliler
500 gram orta yağlı kıyma, 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 küçük boy soğan (ince kıyılmış), 4 diş sarımsak (ezilmiş), 1 tatlı kaşığı kaya tuzu, 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış), 1/2 çay kaşığı toz kişniş, 1 çay kaşığı (silme) toz kimyon, 1 çimdik toz karabiber, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı acı biber salçası.
Hazırlanış: Adım Adım Lezzet Yolculuğu
Öncelikle, soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Daha sonra, derin bir kapta kıymayı, galeta ununu, kıyılmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, tuzu, maydanozu, kişnişi, kimyonu, karabiberi, domates salçasını ve acı biber salçasını iyice karıştırın. Karışımı iyice yoğurarak, tüm malzemelerin birbirine tam olarak karışmasını sağlayın. Eğer kıyma çok kuruysa, az miktarda su ekleyebilirsiniz. Daha sonra, köfteleri istediğiniz boyutta yuvarlayın. Tavada veya fırında pişirebilirsiniz. Tavada pişirecekseniz, kızgın yağda her iki tarafını da güzelce kızartın. Fırında pişirecekseniz, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin ve afiyetle tüketin! Yanında bulgur pilavı veya salata ile servis edebilirsiniz.