Kişnişli İstavrit Tava: Lezzetli Bir Tarif

Bu tarifte, enfes baharatlarla aromalandırılmış istavrit tavayı nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz. Kişnişin eşsiz aromasıyla buluşan istavrit, her balık severin damak tadına hitap edecek. Püf noktalarıyla hazırlanan bu tarif, size unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatacak. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu yemek, kısa sürede hazırlanıp sofralarınıza şıklık katacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Deneyin ve farkı görün! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

* 1 kilogram istavrit* 2 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı (silme) kişniş tohumu
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 6-7 yemek kaşığı un
* 3 su bardağı kızartma yağı

Hazırlanışı

Öncelikle istavritleri temizleyip yıkayın. Daha sonra, bir kapta domates salçası, kişniş tohumu, pul biber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı istavritlerin üzerine sürün. Ardından, istavritleri una bulayın. Bol kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran istavritleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis edin. Yanında limon dilimleri ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Kişnişli istavrit tavayı daha lezzetli hale getirmek için, yanında patates kızartması, bulgur pilavı veya mevsim salatası servis edebilirsiniz. Ayrıca, üzerine limon sıkmak da tadını daha da güzelleştirecektir.