Muhteşem Bir Pasta Deneyimi

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla unutulmaz bir pasta deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kırmızı meyve soslu pasta, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir tatlı alternatifi. Yumuşak kek dokusu, hafif krema ve canlandırıcı kırmızı meyve sosunun uyumu damağınıza bir şölen yaşatacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler her yerde kolayca bulunabiliyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes pastayı çok seveceklerdir. İşte adım adım hazırlayacağınız bu harika lezzetin tarifi…

Kek Hamuru İçin Malzemeler ve Hazırlanışı

İlk olarak kek hamurunu hazırlayalım. 2 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1/2 çay bardağı sıvı yağı bir kapta çırpın. Daha sonra 2,5 su bardağı unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan keki ikiye kesin.

Krema Hazırlama

Kekiniz soğurken kremayı hazırlayabilirsiniz. 100 mililitre krema, 150 gram labne ve 2 yemek kaşığı şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Pürüzsüz ve hafif kıvamlı bir krema elde etmelisiniz. Hazırladığınız kremayı soğuyan kekin bir katına eşit olarak yayın. Kekin diğer yarısını üstüne kapatın.

Lezzetli Kırmızı Meyve Sosu

Şimdi sıra enfes kırmızı meyve sosunda. 1/2 su bardağı dondurulmuş çilek, 1/2 su bardağı dondurulmuş frambuaz, 1 su bardağı su ve 1/2 su bardağı şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte, meyveler yumuşayana ve sos kıvam alana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan sosu, pastanın üzerine gezdirin. İsterseniz pastanızı taze kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız kırmızı meyve soslu pastayı dilediğiniz gibi süsleyebilir ve servis edebilirsiniz. Üzerine taze nane yaprakları veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis edilmesi tavsiye edilir.