Bu tarifte, enfes bir kazan kebabı hazırlamanız için gereken malzemeler yer alıyor. Öncelikle, 250 gram orta yağlı dana kıyma, 1 adet mor soğan, 1 adet domates, 2 adet patlıcan, 2 diş sarımsak, 1/2 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve 1 çay kaşığı pul biberi hazır bulundurmalısınız. Sos için ise 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet domates, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı tereyağı gereklidir. Servis için ise yanına 1/2 kase süzme yoğurt ekleyebilirsiniz. Malzemeleri hazırladıktan sonra tarifin adımlarına geçebilirsiniz. Unutmayın, malzemelerin taze ve kaliteli olması lezzetin artmasına yardımcı olacaktır. Afiyet olsun!
Kazan Kebabı Hazırlanışı: Adım Adım
Öncelikle, patlıcanları ve domatesleri yelpaze şeklinde kesin. Daha sonra, kıymayı, doğranmış soğanı, sarımsağı, biber salçasını ve baharatları iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcan ve domates dilimlerinin arasına doldurun. Bir fırın tepsisine sıvı yağ sürün ve hazırladığınız malzemeleri dikkatlice yerleştirin. Ayrı bir kapta su, domates salçası, doğranmış domates, sıvı yağ ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu kazan kebabının üzerine dökün. Tereyağını üzerine serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Kebabın üzeri kızarana ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Pişen kazan kebabını sıcak olarak servis edin. Yanında süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Servis Önerileri ve Püf Noktaları
Bu enfes kazan kebabını sıcak olarak servis etmeniz tavsiye edilir. Yanında süzme yoğurt, bulgur pilavı veya cacık gibi hafif lezzetler tercih edebilirsiniz. Patlıcanların daha kolay pişmesi için, pişirmeden önce tuzlayarak bekletip suyunu çektirebilirsiniz. Kıyma harcına, dilediğiniz gibi taze otlar da ekleyebilirsiniz. Daha aromatik bir tat için, sosun içine biraz nane veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!