Tarifin Hikayesi

Bir ısırığında mutluluktan havalara uçacağınız, enfes bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Bu eşsiz lezzeti tattıktan sonra, yeniden ve yeniden yapmaya can atacaksınız. Unutulmaz aromasıyla, kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize bambaşka bir keyif katacak. İçindeki kaymak ve cevizin uyumu, damakta bıraktığı eşsiz tat deneyimiyle sizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem deneyimli hem de yeni başlayanlar için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, herkesin bayılacağı bir lezzet şöleni sunuyor.

Malzemeler

Hamuru İçin:

1 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı un
100 gram kaymak1 su bardağı iri parçalanmış ceviz içi

Üzeri İçin:

1 adet küçük boy yumurta
2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Öncelikle mayayı ılık süt ile birlikte köpürene kadar karıştırın. Ardından, sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip çırpın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamura kaymak ve cevizi ilave edip iyice yoğurun. Hamuru üzerini kapatıp, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru istediğiniz şekli vererek tepsiye dizin. Yumurta sarısını ve susamı üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!