Kaşarlı Pirinç Toplarının Eşsiz Lezzeti
Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz aromalarıyla sofralarınızın yeni gözdesi olacak kaşarlı pirinç topları için. Hazırlaması oldukça kolay olan bu lezzetli atıştırmalık, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. İçerisindeki kaşar peyniri, pirincin yumuşak dokusuyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Özel baharat karışımı ise damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu pratik tarifi, kısa sürede hazırlayabilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Siz de bu muhteşem lezzeti deneyerek, tarifin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.Malzemeler
Tarif için aşağıdaki malzemeler gereklidir:* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 2,5 su bardağı pirinç
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 litre tavuk suyu
* 2 çay kaşığı tuz
* 1/2 limon kabuğu rendesi
* 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
* 1 diş ince kıyılmış sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 dal taze kekik (ince kıyılmış)
İç harç için:* 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 10 adet ince kıyılmış kuru domates
* 1 dal taze kekik (ince kıyılmış)
* 1/2 limon kabuğu rendesi
Sos için:* 4 adet ince kıyılmış domates
* 2 diş ince kıyılmış sarımsak
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 dal taze kekik (ince kıyılmış)
Kızartma için:* 1 su bardağı un
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 1,5 su bardağı galeta unu
* 1 litre sıvı yağ
Hazırlanış
1. Öncelikle pirinci yıkayıp, tavuk suyuyla birlikte yumuşayana kadar pişirin. Pişen pirince tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış soğan, sarımsak, tuz, limon kabuğu, zerdeçal, karabiber ve kekiği ekleyin. İyice karıştırın ve soğumaya bırakın.2. Soğuyan pirinç karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, içine kuru domatesli kaşar karışımını koyun ve yuvarlak toplar haline getirin.
3. Hazırladığınız topları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
4. Kızaran kaşarlı pirinç topları, hazırladığınız domatesli sosla servis edin. Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!