Klasik Karnıyarık Lezzeti

O bir klasik olsa da vazgeçilmez! Patlıcanlı tariflerden en sevileni olan karnıyarık, yanında pilav ve cacık ile servis edildiğinde mükemmel bir öğün oluşturur. Bu tarifimizle, damaklarınızda unutulmaz bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes yemeğin püf noktalarını sizler için derledik. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzetin tadına bayılacak. Hazırlanışı oldukça basit ve her aşaması adım adım açıklanmıştır. Deneyin ve farkı görün! Tarifimizdeki malzeme miktarları 6 kişilik bir porsiyon içindir. İsteğinize göre malzeme miktarını artırabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes karnıyarık tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* Patlıcan: 6 adet orta boy
* Kıyma: 500 gram dana veya kuzu kıyması
* Soğan: 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* Yeşil Biber: 1 adet yeşil biber (ince kıyılmış)
* Domates: 1 adet orta boy domates (ince kıyılmış)
* Sarımsak: 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* Salça: 1 yemek kaşığı domates salçası
* Sıvı Yağ: 3 yemek kaşığı (patlıcan kızartmak için) + 1,5 su bardağı (kıyma için)
* Su: 1/2 su bardağı
* Baharatlar: 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber, 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

1. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin ve içlerini kaşıkla oyduktan sonra tuzlayın. Fazla suyunu çekmesi için yaklaşık 30 dakika bekletin. Ardından, patlıcanları bol sıvı yağda kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.
2. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın. Soğanı ve yeşil biberi ekleyip hafifçe kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
3. Kıymaya salçayı, sarımsağı, domatesi, baharatları ve tuzu ekleyin. 1/2 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
4. Kızarmış patlıcanların içini hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!