Lezzetli Bir Ana Yemek: Karışık Sebze Musakka

Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, bu enfes karışık sebze musakka tarifi tam size göre! Her lokmasıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu tarifi, pratik yapılışıyla da hafta içi akşam yemekleriniz için ideal bir seçenek haline getiriyor. Yanına bir porsiyon pilav veya bulgur pilavı eşlik ettiğinde, doyurucu ve dengeli bir menü elde edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte, sebzelerin tazeliğini ve doğal lezzetlerini ön plana çıkarmaya özen gösterdik. Siz de bu muhteşem lezzeti deneyerek, sofranızda şenlikli bir atmosfer yaratabilirsiniz. Tarifimizde kullandığımız baharatlar, yemeğe eşsiz bir aroma katıyor.

Malzemeler

- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan (ince kıyılmış)
- 1 adet büyük boy patates (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet kabak (küp doğranmış)
- 1 adet patlıcan (küp doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (küp doğranmış)
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış

Öncelikle, soğanı tereyağında hafifçe kavuralım. Ardından kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Domates salçasını ilave edip bir dakika daha kavuralım. Küp doğradığımız patates, havuç, kabak, patlıcan ve yeşil biberi tencereye ekleyip, karıştıralım. Domates sosu, su, tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen sebzeleri fırın kabına alıp, üzerine sıvı yağ gezdirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Karışık sebze musakka'nızı taze yeşillikler ve yoğurtla süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında pilav, bulgur pilavı veya salata tercih edebilirsiniz.