Lezzetli ve Sağlıklı Bir Yemek: Karalahana Yemeği

Akşam yemeklerinize farklı bir lezzet katacak, hem lezzetli hem de sağlıklı bir karalahana yemeği tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem doyurucu hem de besleyici içeriğiyle tüm ailenin beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemeği, birkaç basit adımda siz de hazırlayabilirsiniz. Özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilen karalahana, vücudunuza gerekli vitaminleri sağlayacaktır. Tarifimizde kullanılan malzemeler, lezzeti daha da zenginleştirecek. Siz de bu enfes yemeği denemek ve sevdiklerinizle paylaşmak için hemen malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1 demet karalahana* 2 yemek kaşığı pirinç
* 1 su bardağı haşlanmış barbunya
* 1/2 su bardağı mısır konservesi
* 1 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 4 su bardağı et suyu
* 6 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı mısır unu
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Karalahana Yemeğinin Hazırlanışı

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Daha sonra domates salçasını ekleyip 1 dakika kadar kavurmaya devam edin. Temizleyip doğradığınız karalahana yapraklarını tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Pirinci ve haşlanmış barbunyayı da ekleyip karıştırın. Et suyunu ve suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Ayrı bir kapta mısır ununu sıcak suyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Pişen yemeğe mısır unlu karışımı, karabiber, tuz ve pul biberi ekleyin. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Mısır konservesini ekleyip karıştırın. Servis etmeden önce birkaç dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun!