Lezzetli Kalamar Tava için Hazırlık
Bu tarifle, ağızda dağılan enfes bir kalamar tava hazırlayacaksınız. Öncelikle, tüm malzemeleri bir araya getirin. Taze kalamar kullanmak, lezzetin artması için önemlidir. Temizlenmiş kalamarları küçük parçalara ayırın. Daha sonra, limon suyu, şeker ve karbonatı karıştırıp, kalamarları bu karışımda en az 15 dakika bekletin. Bu işlem, kalamarın daha yumuşak olmasını ve tadının daha da açılmasını sağlayacaktır. Unu ayrı bir kaba alarak, kalamarları una bulayabilirsiniz. Ardından, kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.Malzemeler
* 1/2 kilogram Kalamar* 30 mililitre Limon Suyu* 5 gram Toz Şeker
* 2 gram Karbonat
* 1 Su Bardağı Un
* Sıvı Yağ (kızartma için)
* Tuz (isteğe bağlı)
Kalamar Tavanın Hazırlanışı
1. Kalamarları temizleyin ve istenen boyutta doğrayın.2. Bir kapta limon suyu, şeker ve karbonatı iyice karıştırın.
3. Doğranmış kalamarları bu karışıma ekleyin ve en az 15 dakika bekletin.
4. Unu ayrı bir kapta hazırlayın. Bekleyen kalamarları una bulayın.
5. Bol sıvı yağda, orta ateşte kalamarları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
6. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.
7. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz yanında limon dilimi ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!