Lezzetli Bir Ara Sıcak: Kalamar Dolması

Şık bir akşam yemeğinde veya özel bir günde sunabileceğiniz enfes bir ara sıcak tarifiyle karşınızdayız. Tarator sos ile servis edilen bu kalamar dolması, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hem pratik hem de şık sunumu ile misafirlerinizi etkileyeceğinizden emin olabilirsiniz. Kalamarların temizliği ve dolgusunun hazırlanması oldukça kolaydır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazırlayabilir ve fırında pişirebilirsiniz. Servis ederken yanında taze otlar ve limon dilimleri ekleyerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

Kalamar İç Malzemesi:

  • 4 adet orta boy kalamar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 adet orta boy kırmızı biber (küp doğranmış)
  • 4 adet kurutulmuş domates (ince kıyılmış)
  • 4 adet kültür mantarı (dilim doğranmış)
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet orta boy limonun rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Tarator Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 2 dal taze kekik (ince kıyılmış)

Hazırlanış

Öncelikle kalamarları temizleyip içlerini boşaltın. Daha sonra, zeytinyağını bir tavada ısıtıp, soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Kırmızı biberi, kurutulmuş domatesleri ve mantarları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak, rendelenmiş kaşar peyniri, limon rendesi, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı kalamarların içine doldurun. Dolgusunu yaptıktan sonra kalamarları fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Tarator sosu için zeytinyağını bir tavada ısıtıp, sarımsağı ve taze kekiği ekleyip hafifçe kavurun. Pişen kalamarları tarator sos ile birlikte servis edin. Bu lezzetli tarifi denemeyi unutmayın!