Muhteşem Bir Kakaolu Islak Kek Deneyimi

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak enfes bir kakaolu ıslak kek tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu kekin tadına bayılacaklar. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve her yerde kolayca bulunabiliyor. Hazırlanması ise oldukça hızlı ve keyifli. Siz de bu enfes lezzeti deneyerek, çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Unutmayın, taze demlenmiş bir çayla birlikte servis etmek, tadını ikiye katlayacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler: Kek Hamuru

* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1,5 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu

Malzemeler: Şurup

* 1,5 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı kakao
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri çırpıcıyla iyice çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam elde edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek pişerken şurubu hazırlayalım. Şurup için süt, kakao, şeker ve sıvı yağı bir tencerede karıştırıp orta ateşte kaynatın. Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Pişen keki fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakın. Daha sonra soğuyan şurubu kekin üzerine eşit şekilde dökün. Kekin şurubu iyice çekmesi için yaklaşık 10 dakika bekletin. Sonrasında dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!