Lezzetli Bir Kabak Yemeği

Yaz aylarının hafif ve pratik yemeği olan kabak yemeği tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolaydır. Arzuya göre pirinç ilave ederek daha doyurucu bir hale getirebilirsiniz. Kuru nane, yemeğe ayrı bir aroma katmak için ideal bir seçenektir. İşte, sizlerin de kolaylıkla hazırlayabileceği, enfes bir kabak yemeği tarifi... Denemeden geçmeyin! Aileniz ve dostlarınız bu lezzete bayılacak. Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.

Malzemeler Neler?

* 5 adet orta boy kabak* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy domates
* 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı pirinç (isteğe bağlı)
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 demet dereotu

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, kabakları yıkayıp, orta boy küpler halinde doğrayalım. Soğanı ve sarımsağı da ince ince kıyalım. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp, soğanı ve sarımsağı kavuralım. Ardından, doğranmış kabakları ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. Domatesleri küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edelim. Domates salçasını da ekleyip, karıştıralım. İsteğe bağlı olarak pirinci de ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberi ekleyip, sıcak suyu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatıp, kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Yemek piştikten sonra, üzerine doğranmış dereotunu serpip, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!