Lezzetli ve Pratik Bir Sabah Yemeği

Sabah kahvaltılarında hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek arıyorsanız, bu kabak suflesi tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, kısa sürede enfes bir kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Bu tarif, hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir seçenek. Özellikle sebze tüketimini artırmak isteyen aileler için harika bir alternatif. Sabahları vaktiniz kısıtlıysa ve hızlıca hazırlanabilecek bir şey arıyorsanız, bu sufle tam size göre! Hafif ve besleyici yapısıyla güne enerjik bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacak. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 4 adet orta boy kabak* 1 adet orta boy patates
* 4 adet yumurta
* 100 gram labne peyniri
* 100 gram beyaz peynir
* 1,5 su bardağı un
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1/4 demet maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle kabakları ve patatesi yıkayıp temizleyin. Kabakları ve patatesi rendeleyin. Ardından yumurtaları, labneyi, beyaz peyniri, unu, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra rendelenmiş kabakları ve patatesi de karışıma ekleyerek güzelce harmanlayın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişen sufle altın sarısı bir renk alana kadar pişmeye devam etmelidir. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir sufle için, kabakları ve patatesi rendeledikten sonra bir süre bekletin ve sularını iyice sıkın. Bu, suflenin daha kuru ve kabarık olmasını sağlayacaktır. İsterseniz, karışıma istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Örneğin, pul biber veya kekik gibi baharatlar, suflenin lezzetini daha da zenginleştirebilir. Servis etmeden önce üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.