Lezzetli Bir Çorba Deneyimi
Bu tarifle hazırlayacağınız kabaklı bezelye çorbası, hem hafif hem de doyurucu bir öğle veya akşam yemeği seçeneği olacaktır. Enfes lezzeti ve pürüzsüz kıvamıyla, sizleri mutfağınıza davet ediyoruz. Malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat ederseniz, daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Çorbanızı, isterseniz taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbadan çok hoşlanacaklar. Hazırlık süresi oldukça kısa olduğu için, zamanınız kısıtlı olsa bile kolaylıkla yapabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
- 1 adet orta boy kabak- 2 diş sarımsak
- 500 gram taze veya dondurulmuş bezelye- 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
- 5 su bardağı su (veya gerekirse daha fazla)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu (isteğe bağlı)
- Karabiber (isteğe bağlı)
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, kabağı ve sarımsakları yıkayıp temizleyin. Kabağı küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.2. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Doğranmış kabakları ve kıyılmış sarımsakları tencereye ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin.
3. Bezelyeleri, suyu ve tuzu tencereye ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve yaklaşık 15-20 dakika, kabak ve bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
4. Pişen çorbayı, blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. İsterseniz çorbanızı tamamen pürüzsüz hale getirmek yerine, bazı parçalarını bırakabilirsiniz.
5. Limon kabuğunu ve karabiberi ekleyerek çorbanızı tekrar ısıtın. Servis etmeden önce, tadına bakarak tuz ve baharat miktarını ayarlamanızda fayda var. Sıcak olarak servis yapın.