Akşam yemeklerinize mükemmel bir başlangıç olacak, pratik ve lezzetli bir kabak çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece besleyici. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbayı çok sevecek. Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kabak çorbası, sıcak ve doyurucu bir yemek arıyorsanız tam size göre. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfakta zaten bulunuyor. Hazırlanışı ise oldukça kısa sürede tamamlanıyor. Deneyin ve enfes tadına siz de hayran kalın!
Gerekli Malzemeler
2 adet orta boy kabak1 adet orta boy patates 3 su bardağı süt 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı pul biber
Kabak Çorbası Yapılışı
Öncelikle, kabakları ve patatesi yıkayıp soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip eritin. Üzerine un ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından doğranmış kabakları ve patatesleri ilave edip, 5 dakika kadar kavurun. 4 su bardağı suyu ekleyip, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları ve patatesleri blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Daha sonra sütü ekleyip, kaynama noktasına getirin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek, tatlandırın. İsteğe bağlı olarak, çorbanızı süslemek için kıyılmış taze maydanoz ya da dereotu kullanabilirsiniz. Sıcak olarak servis edin ve afiyet olsun!
Servis Önerisi
Kabak çorbasını sıcak servis etmenizi öneririz. İsterseniz üzerine bir kaşık krema veya yoğurt ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Kuru ekmek kızartması ile de servis edebilirsiniz.