Lezzetli Kabak Çiçeği Kızartması

İçi de dışı da lezzet dolu enfes bir tarifle karşınızdayız! Bu tarifte, taze ve çıtır çıtır kabak çiçeği kızartmasının nasıl yapıldığını adım adım öğreneceksiniz. Hazırlık aşaması oldukça pratik ve malzemeleri de kolayca temin edilebilir. Eğer lezzetli ve farklı bir atıştırmalık arıyorsanız, bu tarif tam size göre! Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes kabak çiçeği kızartmasına bayılacaklar. Hem görselliği hem de lezzetiyle sofranızın şıklığını artıracak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler iki ana gruba ayrılıyor: Kabak çiçeği harcı ve kızartma için kullanılan karışım. İlk grupta; 15 adet taze kabak çiçeği, 1 kase lor peyniri, ½ kase rendelenmiş kaşar peyniri, 2-3 dal dereotu, 1 dal maydanoz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı tane karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı tuz bulunmaktadır. İkinci grupta ise; 3 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, ½ şişe maden suyu ve 1 çay kaşığı tuz bulunmaktadır. Tüm malzemeleri önceden hazırlayarak, hazırlama sürecini daha hızlı ve pratik hale getirebilirsiniz.

Hazırlanış

Öncelikle kabak çiçeklerinin saplarını ayırın ve çiçekleri nazikçe yıkayın. Ardından, bir kapta lor peyniri, kaşar peyniri, doğranmış dereotu, maydanoz, zeytinyağı ve baharatları (kuru nane, kırmızı biber, tane karabiber, kekik, tuz) iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kabak çiçeklerinin içine doldurun. Diğer yandan, ayrı bir kapta unu, yumurtayı, maden suyunu ve tuzu çırpın. Kızartma için hazırladığınız karışıma doldurulmuş kabak çiçeklerini batırın ve önceden ısıtılmış yağda kızartın. Altın rengi alıncaya kadar kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!